Litteraturvetenskapliga institutionen

Om oss

Litteraturvetenskapliga institutionen

Om oss

Litteraturvetenskapliga institutionen har idag ett femtiotal anställda och till det kommer ett antal forskare som knyter sig till institutionen. Många av lärarna och forskarna är vid sidan av sin universitetstjänst verksamma som författare, kritiker och debattörer. Institutionens lokaler ligger i gamla Fysikum i Engelska parken och i denna anrika byggnad forskas och undervisas nu i litteraturvetenskap och retorik.

Institutionen leds av en prefekt och en institutionsstyrelse som består av valda representanter för anställda och studenter. Vid institutionen finns en Likavillkorskommitté (LVK) med särskilt ansvar för att följa och lika villkorsarbetet inom institutionen. Läs också mer om institutionens internationella samarbeten.

Om illustrationerna på webbplatsen.